Wie is Medex

33 jaar geleden werd Medex gesticht als farmaceutisch bedrijf (Medex = MEDische EXport). Via het grensgebied “medisch en cosmetisch” met name bij de behandeling van acne en verwaarloosde en beschadigde huid, is de specialistische cosmetica en later de brede lijn van verzorgingsproducten steeds belangrijker geworden; zodanig dat Medex op het gebied van specialistische cosmetica in diverse Europese landen marktleider is.Door researchuitkomsten werden de huidverbeterende preparaten steeds belangrijker. Inmiddels is Medex uitgegroeid tot een internationaal opererend, ISO-gecertificeerd cosmeticahuis met de meest hoogwaardige en luxe huidverzorgingsproducten. Door de jaren heen heeft Medex met zorg, liefde en persoonlijke inzet diverse specialistische cosmeticalijnen geproduceerd die alle hun specifieke eigenschappen bezitten.Velen van het Medex-team horen er al tientallen jaren bij; hun persoonlijke inzet, zorg, liefde en wetenschappelijke kennis, is al diverse malen beloond met Awards. Het veel geroemde creatieve Medex research- laboratorium heeft gezorgd voor verschillende cosmeticalijnen, om aan individuele behoeftes te kunnen voldoen; de kern is de “Medex Professional” lijn, met als prestigelijn: “Josephine van Steinborg” en de natuurlijke, etherische lijn: “Quintenstein”.

De vrouw die een half uur per dag besteedt aan huidverzorging en iedere zes weken een schoonheidsspecialist bezoekt, onderscheidt zich al na het 35ste levensjaar van andere vrouwen en elk jaar wordt het verschil groter® 

Productontwikkeling

MEDEX heeft een eigen creatief laboratorium voor de ontwikkeling en permanente verbetering van producten. Dit laboratorium wordt geleid door 3 personen van verschillende disciplines: een chemicus, een arts en een kwaliteitslaborant. Daarnaast maakt de MEDEX research gebruik van externe gespecialiseerde laboratoria. Het uiteindelijke resultaat wordt ter afsluiting gekeurd en bijv. getest door onafhankelijke laboratoria (zoals TNO.)

Uitgangspunten van MEDEX zijn:

  • Medex producten moeten ook voor een gevoelige huid geschikt zijn
  • Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van natuurlijke componenten
  • Alle producten ondergaan geregeld onafhankelijke testen
  • Er wordt gebruik gemaakt van bestaande en nieuw te ontwikkelen medische en biochemische kennis
  • Geen toevoegingen van kleur- en geurstoffen tenzij strikt noodzakelijk
  • Van de werkzame componenten wordt alleen de meest effectieve vorm en combinatie gebruikt
  • De niet werkzame stoffen van de producten (de dragers) zijn altijd van het hoogste niveau
  • Nooit wordt bezuinigd op kwaliteit- De producten worden niet getest op dieren
  • MEDEX wetenschappelijke huidverzorging met de behandelmethode volgens de filosofie van het huis Medex

professional_newbanner2